26 de agosto de 2013

PROTOCOLO DE RESPUESTA A LOS RUMORES DIFUNDIDOS POR MENSAJE VIRAL

El grup de treball de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors ha elaborat un document que, de manera senzilla, proposa una sèrie de protocols a seguir quan rebem un correu viral amb continguts que escampen rumors i estereotips sobre diversitat cultural.
Aquest protocol s'ha dissenyat de manera que us el pugueu descarregar i, a la manera d'un pòster, el pugueu tenir sempre visible i present. A banda d'aplicar les seves directrius quan ho considereu necessari, us convidem també a fer difusió d'aquest material antirumors. Com més persones el tinguin i l'utilitzin, més possibilitats tindrem de tallar les cadenes de missatges que, desgraciadament, omplen de rumors moltes bústies de correu electrònic.
Us podeu descarregar el Protocol de resposta viral a continuació
- See more at: http://bcnantirumors.cat/quisom/actualitat-la-xarxa/protocol-de-resposta-als-rumors-difosos-pels-correus-virals#sthash.qJLBan5s.dpuf

¿HAS RECIBIDO ALGUN MENSAJE VIRAL QUE INCLUYA  INFORMACIONES QUE CONSIDERAS RACISTAS Y/O INCLUYEN RUMORES Y ESTEREOTIPOS ACERCA DE LA DIVERSIDAD CULTURAL?

¡¡¡ANTES DE REENVIARLO, PIENSA Y TOMA TU LA INICIATIVA!!!!

1.-De momento no lo reenvíes:  rompe la cadena de mensajes con el fin de valorar con calma qué implica reenviarlo.

2.-envía el siguiente mensaje a la persona que te ha hecho llegar el rumor:

He recibido tu mensaje sobre......Creo que incluye una serie de datos no contrastados y razonamientos y conclusiones sin fundamento. Por eso, mientras encuentro más información sobre el tema, no voy a reenviar tu mensaje y te invito a hacer lo mismo.

3.-Haz llegar ese correo a la Xarsa Antirumors a través de antirumors@bcn.cat, y analizaremos el contenido para poder generar una respuesta anti-rumor, que te enviaremos tan pronto la tengamos preparada.

Home Podeis descargar este protocolo en PDF :

No hay comentarios:

Publicar un comentario